Curs Instructori

Academia de arte martiale “Hakushin-Kai” organizeaza anual cursuri de formare profesionala (instructori), diferentiate prin dificultate, categorii de grad si beneficii sau responsabilitati stabilite ulterior. Participarea la aceste cursuri este permisa doar practicantilor activi ce detin gradatia minima G6 si care au in spate cel putin 200 de antrenamente sustinute in incinta dojo-ului central. Varsta minima pentru inscrierea la curs este cea de 15 ani.

Cursuri de Instructor – HKS-Kai 2017-2023

 • Optiunea de a participa la aceste cursuri este disponibila oricarui practicant activ in orice divizie atasata “Hakushin-Kai-ului”.
 • In primii 5-6 ani de practica, un candidat are acces la doua module de curs: Modulul #1 – Curs de initiere (Cadet) si Modulul #2 – Curs de formare Instructor (Asistent). Intre cele doua se impune o perioada de asteptare intre 12 luni si pina la 2 ani (in functie de varsta candidatului). Detalii suplimentare despre categoriile superioare de instructori primiti in cadrul cursurilor de Cadeti/Asistenti.
 • Durata cursului de initiere – Curs Cadeti – este de cca. 8h de pregatire teorica. Data de pornire se stabileste dupa ce se concretizeaza un grup de minim 3 candidati – max. 6. Structura cursului include: prezentare si perfectionare pe zona de “eticheta” si disciplina interna, istoria si dezvoltare Hakushin-Kai-ului, doctrina si filosofia sistemului, elemente tehnice si multe altele. Acest prim curs nu se promoveaza prin examen ci doar prin prezenta maxima.
 • Durata cursului de formare Instructori (Asistenti) este de cca. 16h de pregatire teoretica dar si practica. Data de pornire se stabileste dupa ce se concretizeaza un grup de minim 3 candidati – max. 5. Structura cursului include: recapitularea informatiei de la cursul de baza, prezentarea si discutarea protocoalelor interne si de examen, pregatirea si executarea unui program complet de incalzire si stretching, tehnici de ukemi si “lucru cu partener”, demonstrarea si analizarea modulelor de kihon avansat, organizarea unei grupe in Dojo, notiuni de prim ajutor si multe alte aspect interesante si utile. La finalul sedintelor de curs, vor fi anuntate si examenele de absolvire (cel practic si cel teoretic).
 • Costurile si orarul se prezinta in faza de inscriere la curs si nu includ licenta de Instructor. Aceasta trebuie mai intai sa fie obtinuta prin promovare.
 • Cursurile achitate integral cu doua luni de zile inainte de data inceperii, beneficiaza de un discount de 10%. Sumele achitate sunt nerambursabile.
 • Cursurile superioare, cum ar fi cele de Instructor Pedagog cat.III se organizeaza doar o data la fiecare 3 ani.

MENTIUNI SPECIALE

 • Examenul de certificare nepromovat poate fi reluat doar la un an distanta si dupa refacerea integrala a cursului (cu 50% reducere de pret).
  Un al doilea esec aduce cu sine o suspendare de 3 ani.
 • Neachitarea certificatului de instructor duce la suspendarea acestuia pe durata unui an. Ulterior acesta este anulat definitiv.
 • Practicantii din categoria Cadeti sau Instructorii Asistenti NU AU DREPTUL de a preda sau de a deschide DOJO-uri in numele organizatiei noastre.
 • Instructorii reprezinta elita practicantilor activi si beneficiaza de un stagiu de pregatire propriu (circuit inchis) si multiple alte privilegii cu caracter unic.
 • Cursurile de formare profesioanala (instructor) nu sunt obligatorii pentru nici o forma de gradatie superioara.