Sistemul Defensiv Hakushin, este un concept romanesc, dezvoltat in perioada 2010-2011 de catre Sensei Dragos Dumitrascu.
Denumirea provine din limba japoneza, „Hakushin – 迫真” literalmente traducandu-se drept „adevar” si fiind aleasa in semn de respect si pentru a aduce omagiu artelor martiale japoneze ce au constituit fundatia acestui concept deosebit.
Practicantii acestui sistem martial pot fi recunoscuti dupa uniformele negre si emblemele rotunde ce incorporeaza denumirea, tricolorul romanesc si simbolul universal al puterii si al perseverentei (pumnul strans).
Metoda se adreseaza tuturor, fie ca vorbim de copii, barbati sau femei, si asta pentru ca, la nivel tehnic, nu pune accent pe forta bruta ci pe viteza de reactie, fluiditatea miscarii si eficientizarea propriilor capacitati.
Selectia practicantilor din grupele de incepatori se face pe baza de interviu introductiv iar trecerea la grupele de avansati se face doar in baza unui examen personalizat fiecarei etape in parte.
Prima scoala romaneasca de arte martiale, ce combina caracterul hibrid – un cuantum de notiuni si module din peste zece sisteme martiale moderne cu filosofii si influente tehnice din zona artelor martiale traditionale vechi – cu o viziune proprie, veritabila si expansionista. Codul Bushido, meritocratia si setul intern de principii morale (Codul Hakushin), sunt doar o parte din valorile ce ne ghideaza intreaga evolutie martiala si spirituala. In plus, a fost dezvoltat si inglobat un intreg arsenal de module de stretching si pregatire fizica, unele dintre acestea avand un caracter propriu si inovator.
Academia de arte martiale Hakushin-Kai, fondata in 2015, cu sediul in Ramnicu Valcea, este institutia centrala ce promoveaza si dezvolta activ notiunile tehnice si conceptele de autoaparare specifice “Sistemului Defensiv Hakushin”.