Înscrieri

Inscrieri si participare la antrenamente

"Succesul se afla acolo unde pregatirea si oportunitatea se intalnesc."

Protocolul stabilit pentru inscrierile la cursurile de arte martiale, in cadrul Academiei Hakushin-Kai, au fost si raman, complet diferite de celelalte practici intalnite.

Din 2015 si pina in prezent, toate cererile de inscriere au fost solutionate doar in urma unui interviu introductiv. Acesta se desfasoara doar in incinta sediului central, aflat pe strada Matei Basarab 27B si in prezenta unui Instructor pedagog.

Perioadele prestabilite pentru inscrieri la cursurile de incepatori, sunt doar in luna septembrie si ulterior in luna ianuarie. Unica exceptie de la aceasta regula se face doar cu ocazia deschiderii unui nou Dojo, ceea ce implica si formarea de grupe noi.

Juniori II & III (varste intre 6-14 ani)

Cind vine vorba de grupele de copii, suntem foarte atenti la procesul de preselectie. Incercam sa dam o sansa tuturor juniorilor insa ne dorim foarte mult sa pastram echipele (de baieti si fete) cit mai echilibrate. Grupele noastre sunt structurate pe categorii de varsta si gen tocmai pentru a facilita integrarea si evolutia celor mici. Punem mult accent pe disciplina si prezenta dar ne straduim sa mentinem o atmosfera vesela si degajata in timpul antrenamentelor.

In cadrul grupelor de juniori II si III, participarea la interviul introductiv se face doar pe baza de programare/recomandare si in limita locurilor disponibile.

Juniori I & Seniori

Orice persoana cu varsta intre 15-60 ani poate face o cerere de participare la antrenamentele organizate de Academia Hakushin-Kai. In cazul minorilor, parintii sunt cei care, in egala masura, participa la interviul de inscriere si ulterior isi asuma toate responsabilitatile discutate.

Angajamentele stabilite si semnate in faza initiala reprezinta garantia celor mai bune intentii (datorate de ambele parti implicate) si concretizeaza o colaborare bazata pe respect mutual. Nu este necesar ca aplicantul sa aiba experienta in zona artelor martiale dar este obligatoriu sa aiba o educatie adecvata, bun simt si ceva vointa. Persoanele care nu detin una sau mai multe din criteriile de baza enumerate, se observa usor si vor fi excluse fara nici o retinere din orice activitate pe care o desfasuram. Mediul din interiorul salilor de antrenament, este unul foarte special – nu exista arogante, golanii, limbaj vulgar, umilinte – toata lumea se obliga sa dea dovada de bunavointa, rabdare, atentie si in special, respect. Starea de sanatate este si ea un criteriu important dar nu reprezinta un factor eliminatoriu decit daca in urma interviului de inscriere se hotaraste de comun acord ca nu se poate dezvolta o colaborare pe termen lung.

Program de pregatire avansata

Dupa primele 24 de luni de antrenament, orice practicant ce poseda un dosar exemplar (absente reduse, performante in antrenament etc.), poate face o cerere de transfer la grupele de tip intermediar-avansat. In baza cererii se programeaza o sesiunea de examinare preliminara iar cei care promoveaza sunt transferati la noua grupa in termen de 24h.

Incepand cu vara anului 2022, organizatia noastra are in proiect, crearea unei noi grupe de pregatire – intermediar avansata – pentru baieti cu varste cuprinse intre 11-14 ani. Gradatia necesara pentru a putea fi admis la aceasta grupa speciala este G4.

UNIFORMA este oferita de catre Academia Hakushin-Kai (la un cost extrem de convenabil – raport calitate/pret). Tinuta obligatorie in incinta dojo-ului este compusa din pantalon negru de kimono, tricou cu insemnele organizatiei si centura cu gradul corespunzator fiecarui practicant (incaltari de schimb – tip sala). In general se recomanda practicantilor sa lucreze desculti pentru durificarea si tonifierea talpilor.

Atentie! Exista sanctiuni pentru neglijarea tinutei in antrenament si in incinta Academiei.

ABONAMENTUL

Abonamentul lunar se achita pina pe data de 10 ale fiecarei luni – Cei care achita abonamentul pe 6 luni in avans primesc un discount de 10%. Retineti ca se achita rezervarea locului in sala si nu prezenta dumnevoastra in antrenament (acest lucru tine de prioritatile fiecaruia). Daca instructorul este prezent, antrenamentul este sustinut integral.

Adeverintele medicale, depuse la dosarul personal, se reinoiesc la inceputul fiecarui an – acestea reprezinta viza medicala anuala la dosarul personal al fiecarui practicant.

PRACTICANTII AUTOSUSPENDATI

Dupa o absenta nemotivata la peste 4 antrenamente consecutive, seful de grupa intervine si prezinta situatia practicantului in fata Comisiei de Disciplina. Daca nu exista nici un temei, practicantul risca suspendarea de la cursurile Academiei noastre.

Dupa o absenta nemotivata la peste 8 antrenamente consecutive orice practicant (de la orice grupa) intra in procedura de autosuspendare si isi pierde statutul si locul in grupa din care facea parte.

In urma unor clarificari/explicatii el poate sa revina la statutul activ, dupa ce achita o taxa de reinmatriculare in valoare de 50lei si plata in avans a abonamentului pentru echivalentul a doua luni de antrenament.

PARTICULARITATI

In cazul celor care au acumulat mai putin de doua luni de absente, reincadrarea se face in grupa din care au facut parte si anterior (vorbim de cazul celor activi la Grupele 1 & 2). In cazul in care absenta a depasit o perioada de trei luni, reincadrarea se va face la grupa de baza (Grupa #3), pentru o perioada de nu mai putin de sase luni (sansa de reacomodare). Ulterior, in baza evolutiei si prezentei demonstrate, se discuta transferul la grupe de pregatire avansata.

Cazurile speciale, ce includ accidentari grave sau probleme personale de o anumita magnitudine (divort, deces in familie, boala grava) nu intra sub incidenta sanctiunilor amintite daca pot fi demonstrate prin documentatie oficiala – adeverinta din partea medicului, documente doveditoare/notariale etc.